U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Methode Brouw

De Methode Brouw gaat uit van de natuurlijke ontwikkeling van ieder mens als uniek individu. Deze natuurlijke ontwikkeling van foetus tot volwassene beleven we vanuit onze eigen persoonlijkheid en op een
 ik-eigen wijze. Als de ontwikkeling veilig verloopt ontwikkeld men een vrij lichaam en een vrije psyche. Dit geeft een vrije keuze mogelijkheid. Wanneer de ontwikkeling niet veilig verloopt, ontstaan er ontwikkelingsstoringen.

 Er ontstaan houdingsaanpassingen, deze kunnen zich ontwikkelen van kleine pijntjes tot chronische pijnen en of ziektebeelden.

 Methode Brouw is erop gericht n.a.v. deze houding d.m.v. gerichte oefeningen de oorspronkelijke natuurlijke potentie weer vrij te maken en tot ontwikkeling te laten komen.

De behandeling

Tijdens het eerste consult wordt een anamnese afgenomen en wordt gekeken naar de houding en zijn bewegingsmogelijkheden.
Naar aanleiding daarvan wordt een behandelingsplan opgesteld, bestaande uit doelgerichte oefeningen.

 Door deze oefeningen vanuit een eigen motivatie thuis te herhalen kan de houding en daarmee het bewustzijn ervan fysiek geïntegreerd worden.
 De frequentie van de behandeling is variabel en hangt af van de klachten. Aangezien de methode gericht is op het unieke individu is ze geschikt voor alle leeftijden.

Waarop richt de praktijk zich?

  • Preventie; Het voorkomen dan wel vroegtijdig corrigeren van een dysbalans.
  • Fysieke en psychische klachten; bv. Nek/schouderklachten – onderrug pijnen – heuppijn - enz.
  • In balans houden van mensen met chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat, om vooruitgang te verminderen of te voorkomen.

Door het onbewuste, bewust te maken kan een ieder zijn natuurlijke potentie volledig tot ontwikkeling brengen.